O NAMA

“U ime Allaha milostivog samilosnog”

Hvaljen neka je uzvišeni Allah dž.š. Gospodar svih svjetova vladar Sudnjeg dana i neka je salavat i selam na posljednjeg Allahova Poslanika Muhammeda s.a.v.s. njegovu porodicu casne ashabe i sve one koji su živjeli i umirali sa Allahovim imenom na srcu.

Moje ime je Ermin ef. Zahirovic trenutno obavljam dužnost imama u džematu Obre Medžlis IZ-e Kakanj. Inace, svršenik sam Gazi Husrev – begove medrese u Sarajevu i student Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu smjer za Imame. Cast i zadovoljstvo mi predstavlja mogucnost da dam svoj doprinos na polju ucenja i poucavanja Kur’anu. Pred vama su stranice websajta Sufara.ba koji je plod dugogodišnjeg rada i obucavanja mektebskih polaznika tradicionalnim i savremenim metodama ucenja arapskog pisma, kod nas u Bosni i Hercegovini poznatog pod nazivom “Sufara“. Animirane flash lekcije koje možete naci na ovim stranicama kreirane su prema udžbeniku za mektebsku nastavu “Sufara” autora prof. Asim ef. Hasanspahica imama u džematu Doboj Medžlis IZ-e Kakanj po kojoj se vec skoro desetak godina održava nastava na podrucju našeg medžlisa. Ovaj udžbenik dao je izuzetno dobre rezultate u mektebskoj nastavi i veoma je pogodan za mlade uzraste a isto tako i za odrasle.
Razmišljajuci o tome kako da ucenje arapskog pisma ucinim zanimljivijim i lakšim za ucenje i razumjevanje došao sam na ideju da kreiram interaktivnu  sufaru koja bi trebala biti zanimljiva narocito djeci ali isto tako i odraslim osobama koje žele savladati arapsko pismo ali nemaju vremena za kurseve ili zbog stida ili nekog drugog razloga ne koriste kurseve koje naši imami širom naše domovine organizuju posebno uz Ramazan ali i drugim prilikama. Buduci da se vec nekoliko godina rekreativno bavim radom na programima i alatima za web, flash, audio i obradu slike odlucio sam da pokusam spojiti to znanje sa svojim radom u mektebu i da na neki nacin odgovorim vremenu i potrebama djece koja odrastaju u vremenu interneta i racunarskih tehnologija. Ove lekcije su jako pogodne za rad u mektebu uz uvjet da je mekteb opremljen potrebnom opremom (LCD TV, projektor, racunar ili laptop) kreirane su u visokoj rezoluciji tako da su izuzetno pogodne za LCD televizore ili plazme koje ce vremenom biti sastavni dio opreme u mektebskim ucionicama. Molim uzvišenog Allaha dž.š. da primi i ukabuli naš rad i trud na Njegovu putu, da pomogne onima koji citaju i žude za Kur’anom i da nas sve obraduje na Sudnjem danu nagradom obecanom…

Comments are closed.

Bottom logo

© 2010 Sufara.ba. All rights reserved.